Pasta alla Puttanesca - super nem og virkelig lækker pastaret

"Puttanesca" oversætter bogstaveligt talt til "i form af prostituerede", angiveligt fordi de skarpe aromaer af hvidløg, ansjoser, kapers og oliven, der blev kastet med pasta, var, hvordan napolitanske prostituerede ville føre kunderne til deres døre.

 

Ingredienser

225 g spaghetti
salt
6 spsk (90 ml) ekstra jomfru olivenolie, opdelt
4 mellemklat hvidløg, tyndt skåret eller finhakket for hånd (se note)
4 til 6 ansjosfileter, finhakket (1 1/2 til 2 spsk; 20-30 ml hakket ansjos)
Store knivspidser af rød peber
1/4 kop kapse, drænet og hakket (ca. 2 ounces; 60 g) (se note)
1/4 kop hakkede, sorte olivenolie (ca. 2 ounces; 60g) (se note)
1 kop (225 g) hele skrællede tomater, fortrinsvis San Marzano, groft brudt op for hånd (ca. en halv dåse på 14 ounce)
Lille håndfuld hakket frisk persilleblade
1 ounce (30 g) fint revet Pecorino Romano eller parmesanost, plus mere til servering
Frisk malet sort peber


Ældre opslag Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort