KARAMELISERET PISTACHIO, HASSELNØD og MANDEL TART

 
KARAMELISERET PISTACHIO, HASSELNØD og MANDEL TART
Denne slik-lignende tærte med hints af rose, appelsin og nelliker blev inspireret af den delikate smag af baklava. Server det på egen hånd eller med honning-sødet almindelig yoghurt.
Forberedelsestid
 Tilberedningstid
Samlet tid
35 minutter
40 minutter
1 time 15 minutter

Opskriftstype: Dessert
10 til 12 portioner 
Kan tilberedes 3 dage fremover.
Dæk og opbevar ved stuetemperatur.
INGREDIENSER
Crust

1 3/4 kopper mel
1/3 kop flormelis
1 tsk (skarp) salt
1/8 tsk. nelliker
10 spiseskefulde kølet usaltet smør, skåret i 1/2-tommers terninger
1 tsk revet appelsinskal
2 spiseskefulde (eller flere) isvand

Fyldning
1 kop piskefløde
1/2 kop  gyldenbrunt sukker
1/4 kop skov honning eller anden honning
3/4 kop groft ristede hasselnødder 
3/4 kop mandler, ristet (ca. 3 ounces)
3/4 kops skalede usaltede naturlige pistacienødder, ristet (scant 4 ounces)
1 1/2 tsk rosevand *
Crust:Bland mel, pulveriseret sukker, salt og jordkloven i processoren. Tilsæt smør og appelsinskal. Brug af på / fra drejninger, indtil blandingen ligner groft måltid. Tilsæt 2 spiseskefulde vand og tilsæt til fugtige klumper dannes, og tilsæt mere isvand med teskefulde, hvis blandingen er tør. Overfør dejen til 10- til 10 1/2-tommers tærdepande med aftagelig bund. Tryk dejen jævnt på bunden og op på siderne af gryden. Frys skorpe 25 minutter.
Fyldning
Forvarm ovnen til 350 ° F. Kombiner fløde, både sukker og honning i tunge middels gryde. Kog, omrør indtil sukker opløses. Fortsæt med at koge, indtil blandingen mørkere og tykker lidt, ca. 4 minutter. Fjern fra varme. Rør i alle nødder og rosenvand. Sked påfyldning jævnt i skorpe.
Bag tart indtil fyldning er karamelbrun og boblende tykt og skorpe er gylden, cirka 38 minutter. Overfør tær til rack og køle helt i panden. Fjern forsigtigt pantersiderne fra tærte. Sæt tærte på plade. () Skær tart i kiler og tjen ved stuetemperatur.
*valgfri. Den er tilgængelig hos nogle supermarkeder, specialbutikker og Mellemøstlige butikker. 
tart med nødder etnea
Inspireret af 
BonAppétit 

Nyere opslag


Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort